NM i friidrett

Møt Henrik Ingebrigtsen på Torvet lørdag 14. august

Bare ei uke etter at Jakob Ingebrigtsen tok OL-gull på 1500 i Tokyo, kommer storebror Henrik til Kristiansand for å inspirere til løpeglede under Friidrettens jubileumsdag.

– Jeg gleder meg til å komme til Kristiansand på lørdag, og håper jeg kan være med å motivere til enda mer løpeglede på Sørlandet, sier Henrik Ingebrigtsen.  Lørdag markeres Friidrettens jubileumsdag på Torvet i Kristiansand med aktiviteter for hele familien. En av aktivitetene er et 600 meter langt barneløp for unge fra 11 til 14 år, som bærer løperens eget navn. Ingebrigtsen sier at det blir tidtakning, og at barna skal konkurrere i sin egen årsklasse.

– Jeg tror det er sunt at de unge som ønsker det får lov til å konkurrere og måle seg mot andre, og jeg bidrar gjerne til at de som har ambisjoner kan få lov til å holde fast ved dem. Så er det like viktig at det blir en fin opplevelse for de som bare er med fordi de synes det er sosialt og gøy, for i dette løpet er det plass til alle.

– La de beholde motivasjonen

– Kanskje noen av barna som løper på Torvet til lørdag kommer til å kjempe om medalje i et OL en gang i framtiden. Det vet vi jo ikke, men det er en spennende tanke at noen av de kanskje blir en storløper en dag, fortsetter Ingebrigtsen.  Han skal i alle fall ikke ta fra dem ambisjonene, og sier det er viktig at de som ønsker å bli så gode som mulig har noe å strekke seg etter.

– Det starter med et mål og en drøm for de fleste som ønsker å bli skikkelig gode, og deretter handler det stort sett om beinhard jobbing, og jeg ser på det som min oppgave å backe dem opp.

Ble litt frustrert

Selv har han stort sett gode minner fra barndomsårene på friidrettsbanen, og trekker blant annet fram Søgnelekene som ofte var sesongavslutningen hans.

– Det var ei fin tid, men jeg husker at vi synes det var dårlig gjort at barneidrettsbestemmelsene satte begrensninger for oss som ønsket å konkurrere som unge.  Derfor synes han det er fint at barneløpet på Torvet til lørdag, tar hensyn til alle. For her stilles det ingen krav til verken nivå eller prestasjon, men de som ønsker det får likevel mulighet til å matche seg med de andre.

Påmelding til Henrik Ingebrigtsens barneløp lørdag 14. august klokka 12.30  – 13.45 gjøres på forhånd: https://mosjon.friidrett.no/participant/arrangement.aspx?id=348331&fbclid=IwAR0dG3gk63hALpOIsQ7CF5RmTdQUtEFyXKQrPbHWEVYVzlq5TISm5zjr85E#init, eller ved oppmøte på Torvet mellom klokka 11 og 12.

5 kilometer gateløp

Senere på dagen, klokka 15.00, går startskuddet for LOS NM-løp. Det 5 kilometer lange løpet er en del av Rekordløpet som er i ferd med å etablere seg som en landsdekkende gateløp-cup. Løpet er like mye for mosjonister som for eliteløpere, og Ingebrigtsen tror mange lar seg inspirere og motivere av et slikt løp, spesielt fordi det er akkurat 5000 meter.

– 5000 meter er jo en distanse som løpes i profesjonelle mesterskap, så det kan være noen blir litt skremt. Men det er samtidig en distanse som de fleste som trener litt kan beherske, og siden det er en offisiell lengde i konkurranse, kan det være at det motiverer litt ekstra.

Strekker seg litt lenger

Det skjer også noe med oss når vi får på oss et startnummer, uavhengig av nivå, mener Ingebrigtsen.

– Mange mosjonister liker å ha en konkurranse som et mål med løpingen, og jeg tipper at noen også synes det er litt morsomt å sammenligne sin tid med Jakobs. For vi driver jo tross alt med det samme, alle vi som løper.  Med litt ulik fart i kroppen, riktignok.

– Det er klart, men i prinsippet kan alle starte på samme startstrek som Jakob og meg, og løpe samme strekningen. Sånn sett er løping verdens mest inkluderende idrett, og det er nok også derfor så mange finner glede i det.

Foredrag på kvelden

Få også med deg Henrik Ingebrigtsens eget foredrag “Prøvekaninen” på KIF-huset på Kristiansand stadion lørdag klokka 20.00.

Billetter kjøpes: Send e-post til kontakt@rekordløpet.no eller sms til 40003122.

Du mottar da en bekreftelse på mail eller sms med betalingsinformasjon og bekreftelse av plass. Det er begrenset antall plasser.

FOTO: Eirik Førde.

TEKST: aStory.