NM i friidrett

Friidrett for hele familien!

Prøv deg på ny personlig rekord på 5 km under LOS NM-løpet, eller bli med på sprint, hekk, løp eller kast på Torvet i Kristiansand.

Hold av lørdag 14. august – da kan du endelig få sjansen til å måle hvordan du ligger an i forhold til de beste friidrettsutøverne. For på Øvre Torv i Kristiansand sentrum vil det nemlig settes opp fritidsaktiviteter for store og små, der man kan prøve seg på alt fra 60m sprint til hekkeløp, høydehopp, lengde uten tilløp og ulike former for kast.  Foretrekker man lengre distanser, kan man bli med på den 5 km lange LOS NM-marsjen/joggen gjennom byens gater og strender. Denne foregår uten tidtagning.

– Friidrettens Jubileumsdag er en åpen feiring av at Kristiansand IF og Vest-Agder Friidrettskrets feirer 100 år, i tillegg til at Norges Friidrettsforbund er 125 år. Vi håper at barn og voksne vil droppe innom og forsøke seg på ulike fritidsaktiviteter og feire sammen med oss,  sier Jon Besse Fjeld, daglig leder av Vest Agder Friidrettskrets.

Det vil også bli arrangert løp for de som ønsker tidtakning og konkurranse. Ungdomsløpet på 600 m er for 11–14 åringer, og påmelding gjøres via https://mosjon.friidrett.no/participant/arrangement.aspx?id=348331#init Det samme gjøres for deltakelse i LOS NM-løpet, som er et 5 km løp arrangert etter Rekordløpkonseptet.

– Løpere på høyt nivå er invitert til å løpe her, men vi ønsker også at hvem som helst skal kunne melde seg på og delta. Målet er at det blir mange personlige rekorder på 5 km under LOS NM-løpet, sier Fjeld. Løpet er et godkjent mosjonsløp, der de vanlige mosjonsløpsreglene og startavgift gjelder.

FAKTA

Friidrettens Jubileumsdag lørdag 14. august Øvre Torv, Kristiansand
 kl. 11-15:

  • Friidrett på Torvet: sprint, hekk, hopp og kast. Gratis og åpent for alle
  • LOS NM-marsj/jogg 5 km uten tidtakning, startkontingent kr 95, påmelding ved å klikke HER.  Eller på infostand på Torvet.

 kl. 11-12:

  • 600m barneløp for 3-10 år, drop-in, gratis og uten tidtaking.

 kl. 12.30-13.45:

  • 600m ungdomsløp for 11-14 år med tidtakning, startkontingent kr 95, påmelding ved å klikke HER.  Eller på infostand på Torvet inntil en time før start.

 kl. 15:

  • LOS NM-løpet 5 km med tidtakning, startkontingent kr 195, påmelding ved å klikke HER.  Eller på infostand på Torvet inntil en time før start. Løpet streames via A-medias kanaler.