NM i friidrett

Slik skal stadion oppgraderes før NM

– Vi er veldig stolt av at Kristiansand stadion er rangert som landets tredje beste friidrettsanlegg. Vi er svært opptatt av å bevare stadionområdet til idrettsformål – og ta godt vare på anlegget slik at det kan fortsette å være en så viktig arena for friidretts-Norge som det er i dag, sier Øystein Glad, idrettssjef i Kristiansand kommune.

 

For å sikre at anlegget er tipp-topp før norgeseliten kommer til Kristiansand og NM i friidrett i august, skal det gjøres flere oppgraderinger.

 

– Det viktigste er kanskje at selve dekket skal dyprenses og deretter toppsprøytes, sier Glad og forklarer at det i all hovedsak går ut på at dekket skal få nytt lag med en rød spesialmaling, skreddersydd for friidrettsbaner. Men det er strenge krav til hvordan dette skal gjøres.

 

– Det er alfa og omega at dette gjøres riktig og får en helt spesifikk tykkelse. Det har blant annet mye å si for hvor rask og gunstig banen blir i etterkant. Så her leier vi inn fagfolk med spesialkunnskap om dette til å gjøre jobben, sier han.

 

Deretter skal banen merkes opp på nytt – alt fra løpebaner og stafettvekslingsfelt til start- og målområder, hopptilløp og kastsoner får nye, hvite oppmerkinger.

 

– Målet var opprinnelig at dette skulle stå ferdig i juni, men på grunn av covid-19, kan det se ut til at det blir litt forsinket. Men vi skal gjøre det vi kan for å få det ferdig til NM, sier idrettssjefen.

 

Utover det skal vanngraven til hinder få en overhaling, det samme skal stavgropen i stav og satsplankene i lengde og tresteg. Dessuten blir det blant annet nye hekker og annet viktig konkurranseutstyr, forteller han.

– Det tilhørende garderobeanlegget på Kristiansand stadion skal også være ferdig nyoppusset før NM. Både garderober, dusj og toaletter skal være anlegget verdig.

Det blir også oppgradert speakerbu, sam gjort en del tilpasninger på området bak hovedtribunen slik at det skal være plass til NRK og deres produksjonsbiler.

– Vi skal gjøre vårt ytterste for at anlegget skal være representativt når NM starter. Så får vi bare håpe at pandemien er såpass under kontroll at vi kan fylle hele stadion med publikum når Norges beste friidrettsutøvere inntar Kristiansand stadion i august, sier han.