NM i friidrett

LOS – ny hovedsponsor for NM i friidrett

LOS går inn som en av fire hovedsponsorer til mesterskapet som skal samle noen av verdens beste friidrettsutøvere i Kristiansand i august.

– Det er helt avgjørende med støtte fra næringslivet for at vi skal kunne lage et så bra arrangement som mulig, så dette er en gledens dag, sier Inger B. Steinsland, leder av organisasjonskomiteen til NM.
13.–15. August 2021 arrangeres NM i friidrett på Kristiansand stadion. Forut for dette skal Jubileumsstafetten, som markerer 125-årsjubileet for Norges Friidrettsforbund og 100 årsjubileet til Vest-Agder Friidrettskrets og Kristiansand Idrettsforening, innom flere steder i Agder. Under selve NM-uka blir det også flere arrangementer, hvor blant annet publikum får mulighet til å løpe 60 meter med profesjonell tidtagning på Torvet i Kristiansand.
– Vi ønsker å skape gode opplevelser både i forkant og under selve NM som skal komme både idrettsutøverne og ikke minst publikum til gode, derfor er vi takknemlige for å ha en solid aktør som LOS i ryggen.

PENGENE TILBAKE TIL IDRETTEN
15 friidrettsklubber i Agder står som teknisk arrangør for norgesmesterskapet, og mesteparten av arbeidet utføres av frivillige. Inntekter fra sponsorer og salg av billetter vil forhåpentligvis føre til at arrangementet går med overskudd, som igjen vil komme landsdelens unge utøvere til glede.
– Et overskudd fra NM vil tilfalle de lokale arrangørklubbene og gjøre det mulig å opprettholde et godt friidrettstilbud til landsdelens barn og unge, fortsetter lederen av organisasjonskomiteen.

– EN LETT AVGJØRELSE
Tone Tversland, marked- og kommunikasjonssjef i LOS, sier at de er glade for å støtte NM i friidrett på hjemmebane.
– Vi har selvsagt et ekstra stort hjerte for Agder, og når et så aktuelt og profesjonelt arrangement som NM i friidrett arrangeres her så er det naturlig å bidra.
Hun forteller at friidretten spiller på gode verdier og ren menneskelig energi som er lett for LOS å identifisere seg med. Samtidig har LOS lang tradisjon for å støtte barn og unge som driver med idrett.
– Noen av dem som vi tidligere har støttet gjennom LOS-Fondet ser vi nå igjen i forbindelse med dette arrangementet, og det er ekstra moro. Det er ingen tvil om at Sørlandet har mange friidrettstalenter, og vi i LOS ser veldig fram til å få være en del av NM-arrangementet.

SØRLANDSK ENERGI
LOS har valgt å være hovedsponsor for de tekniske øvelsene under NM, og det er et av verdens fremste diskostalenter, snart 20 år gamle Fabian Weinberg fra KIF, spesielt glad for.
– Vi er nok vant til litt mindre oppmerksomhet enn løperne, og derfor er det kjempestas at vi kastere får vår egen sponsor. Det motiverer oss til å prestere enda bedre, sier han.
Weinberg har som mål å kaste over 60 meter under sommerens NM på hjemmebane, men forteller at det er mye som skal klaffe for at han skal få ut sitt aller beste i konkurranse.
– I diskos er det like mye presisjon i bevegelsene som hos en ballettdanser, og samtidig skal vi få ut enormt med kraft. Det ligger mye arbeid i både fysisk trening, opprettholding av muskelmasse og finpussing av teknikk, og alt må stemme for å lykkes med det perfekte kastet.