NM i friidrett

Lokale medaljehåp

Flere sørlendinger ligger an til å gjøre det skarpt under friidretts NM.  Etter hvert fram mot NM, vil utøverne bli mer presentert.

– Målet er å prestere mitt ytterste og dermed bidra til at det blir et alle tiders NM. Dersom ting klaffer fremover, skal jeg være med og sloss om gullet, sier Sigurd Tveit fra KIF Friidrett.   800m løperen er en av flere lokale medaljehåp under sommerens friidretts NM på Kristiansand stadion. 21-åringen som har pers på 1,48,82, ble nummer to under fjorårets NM i Bergen. Siden da har han trent målrettet og disiplinert mot målet om gull på hjemmebane.  – Jeg tilrettelegger hverdagen for å prestere best mulig på treningsfeltet. Det må til for å nå målene mine, forteller han.

Det samme gjør klubbkamerat Fabian Weinberg. Diskoskasteren er en av de andre sørlandske medaljekandidatene, noe han selv opplever som motiverende.   – Det gir liksom en ekstra boost for treningene. Jeg tror jeg kan kaste langt i år, så det blir spennende, sier han.  20 åringen, som har pers på 55,65 meter med 2 kilos diskosen, ser veldig frem til NM på hjemmebane. Han legger heller ikke skjul på at det å ha hjemmebane gir ham en liten fordel i forhold til konkurrentene.  – Jeg er godt kjent med vinden på stadion, ringen og hvordan det er å kaste der i alle typer værforhold. Så målet er å få diskosen til å fly veldig langt, slik at jeg kan være med å kjempe om en pallplass.

Men Weinberg er langt fra den eneste i familien som er medaljekandidat. Storesøster Stella Weinberg, som har pers på 55,71 i spyd, fikk sølvmedalje under fjorårets NM. Det samme gjorde storebror Myron Weinberg i herreklassen. Hans personlige rekord i kastgrenen er 67,36 meter.    – Det blir spennende å se hva de får til på NM på hjemmebane, sier Inger Steinsland, leder av KIF Friidrett.

Det er også verdt å merke seg at KIF Friidretts Trine Mjåland gjør comeback under NM. Hvilken øvelse 31-åringen med perser som 53.97 på 400 meter, 2,01,69 på 800 meter og 4,31,98 på 1500 meter skal delta på, er fortsatt usikkert.   – Vi synes det er veldig gøy at hun stiller – og vi gleder oss til å se hva hun får til, fortsetter Steinsland.

Tidligere KIF-løper Amalie Sæten, som nå løper for Ullern/Kisa, er en annen medaljekandidat å se opp for. 1500-løperen vant NM-gull i fjor, og kan fort gjøre det samme i år.  Også søskenparet Even og Ingvild Meinseth, som opprinnelig er fra Sørild FIK i Grimstad, har gode sjanser til pallplass. Sprinterne, som nå løper for henholdsvis Gular og Tyrving, er blant landets beste på 100m og 200m.  Sørilds USA-studerende Caroline Daland har kan også ha sjanse på 3000m hinder, det samme kan klubbvenninne Madeleine Sveinungsen i høyde.