NM i friidrett

NM 2021 – i jubileenes tegn

KIF er 100 år. Kretsen det samme og Forbundet passerer 125 år 1. mai.

Kristiansand arrangerte det første offisielle mesterskap i friidrett i 1897, altså året etter at forbundet var stiftet. Neste gang et norsk hovedmesterskap i friidrett gikk i Kristiansand var i 1970.

NM- logoen 2021 har NM emblemet fra 1970 som inspirasjon. Logoen er utformet av Vidar Løset fra Mandal, ivrig løper gjennom mange år. Det er minnesmerket  «Målet er nådd» på Kristiansand stadion som var modellen for emblemet i 1970 og er det også i jubileumsåret 2021

Det knytter seg friidrettstradisjon til  statuen på Kristiansand stadion. Billedhugger  Ingemund Berluvson( f 1900) har laget statuen. Han var sprinter og diskoskaster i KIF. En annen KIFer, sprinteren Haakon Tranberg stod modell til kunstverket. Statuen er minnesmerke over falne idrettskamerater etter 2. verdenskrig.

For deg som er interessert i resultater fra tidligere NM i Kristiansand, så klikk på linkene: